18.03.2015

MAJOITUSTILASTOJEN RAPORTOINTI UUDISTUU

MATKAILUTILASTOT SAAVAT uutta ilmettä, kun Visit Finlandin tilastosivut uudistuvat ja majoitustilastojen rapor­toinnissa siirrytään kevään aikana helppokäyttöiseen verkkopohjaiseen jakelupalveluun.

TEKSTI Katarina Wakonen/Visit Finland

Muutoksella halutaan palvella niin perustietoa nopeasti etsivää satunnaista tilastojen käyttäjää kuin laajempia trendivertailuja tekevää tai yksityiskohtaista tietoa haluavaa tilastonikkariakin.

Valmiit vakiomalliset taulukot tarjoavat tuoreet tiedot matkailun perustunnusluvuista. Tietokantapohjainen sovellus puolestaan antaa mahdollisuuden tehdä omia tarkasteluja halutuista lähtömaista, ajankohdista, alueista ja kunnista. Mieleisensä tiedon löytää helposti parilla klikkauksella.

Raportoitavat tiedot kattavat jatkossa myös majoitusmuodot ja matkan tarkoituksen. Majoitusmuodoista saamme tarkempaa tietoa yöpymisistä hotelli­, leirintäalue­ ja muissa majoitusliikkeissä. Matkan tarkoitus tuo lisävalaistusta liikematkailun kehityksestä. Vapaa­aikaan ja työhön liittyvät yöpymiset esitetään osuuksina kaikista yöpymisistä.

Visuaalisuus tulee olemaan myös yksi tilastopalvelun perusominaisuus. Kaikista tiedoista saa klikattua tilastojen graaἀsen esitysmuodon. Tiedot on myös helppo viedä exceliin ja powerpointiin. Palvelu on tarjolla suomen lisäksi englannin kielellä. ˜●

Matkailusilmä

Matkailusilmä on Visit Finlandin sidosryhmä- ja asiakaslehti. Matkailusilmä kertoo matkailuelinkeinon kuulumisia, taustoittaa Visit Finlandin tutkimustietoa ja tutustuttaa lukijat alan vaikuttajiin ja yrittäjiin.

© VISIT FINLAND • Puhelin: 029 46 95650 • Postiosoite: PL 358, 00181 HELSINKI • Käyntiosoite: Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki • www.visitfinland.fi

ISSN-L 0355-5194

ISSN 0355-5194 (Painettu)
ISSN 2242-9859 (Verkkojulkaisu)