14.03.2016

HYVINVOINTIMATKAILU KASVAA ENITEN

Hyvinvointimatkailusta haetaan suomalaiselle matkailulle uutta kasvua. Hyvinvointimatkailu on maailmanlaajuisesti eniten kasvava matkailun muoto ja tehtyjen matkojen määrä on globaalisti kasvanut yli 10 prosentin vuosivauhdilla.

TEKSTI Kiti Häkkinen KUVA Visit Finland

FinRelax-ohjelman tuotekilpailuun osallistui yli 100 suomalaisyritystä. Hakemuksista valittiin 25 hyvinvointimatkailutuotetta, jotka lanseerataan ulkomaisille matkailijoille Berliinin ITB -messuilla maaliskuussa 2016. Ohjelmaan osallistuvien yritysten palveluissa yhdistyvät luontoelämykset, ruoka ja hyvinvointihoidot. Yritykset edustavat maantieteellisesti Lappia, Järvi-Suomea, saaristoa ja pääkaupunkiseutua.

Suomalaisen luonnon ja elämäntyylin inspiroimat matkailutuotteet ja tuotekokonaisuudet kootaan yhteisen FinRelaxbrändin alle. Ohjelman pääkohderyhmänä ovat alkuvaiheessa saksalaiset, japanilaiset ja venäläiset matkailijat. Muita ohjelman aikana seurattavia markkinoita ovat Ruotsi, Ranska, Iso-Britannia ja Kiina.˜

FINRELAX TOP 25 TÄHTIYRITYKSET:

(alueittain aakkosjärjestyksessä)

SAARISTO JA RANNIKKO:

Haikon Kartano & Spa / Vuoristoyhtiöt, Porvoo, rentoutusta ja anti-agehoitoja.
Herrankukkaro, Rymättylä, Naantali, kalastajatilan ympärille rakentunut kokousja virkistyspaikka.
Kalajoen Kylpylähotelli Sani, Kalajoki, joogaa luonnossa, kesällä hiekan tai talvella lumen keskellä.
Kuppari-Hanna, Livonsaari, Naantali, luonnonmukainen kylpylä tarjoaa myös kuppaushoitoja.
Naantali Spa, Naantali, paikallisuuteen ja perinteisiin panostava kylpylähotelli meren äärellä.
Villa Mandala, Loviisa, superruokiin erikoistunut retriittikeskus stressinhallintaan.
Wild Nordic Nature, Pori, Luvia, suomalaiseen mytologiaan, villiruokaan ja metsän hyvinvointivaikutuksiin tutustumista erämaajärven rannalla.

LAPPI:

Arctic Aihki, Salla, erämaaretriitti kaikilla lähialueen herkuilla (Wilderness Retreat).
Chalet Ruka Peak, Rukatunturi, Kuusamo, luonnollista ylellisyyttä tunturin laella (Natural Luxury).
Harriniva / Harriniva Hotels & Safaris, Muonio, erämaan hyvinvointia Lapissa, digital detox.
ProSanta, Rovaniemi, saunaperinteitä ja rentoutumista saunaemännän opastamana keskellä arktista metsää.
Rukapalvelu Oy, Kuusamo, Kuusamon Kansanparannuspäivät 11.–17.7.2016: Kalevalaa, mytologiaa, filosofiaa luonnon ymmärtämiseksi. Yhteistyössä Suomen Kansanparantajaseuran kanssa.
SaunaTour Kuusamo Lapland, Kuusamo, autenttisia suomalaisia saunaelämyksiä ja perinteisiä saunahoitoja Sauna from Finlandin sertifioimissa erämaasaunoissa, saunaemännän tai -isännän opastuksella.
White Adventure, Lappi, Pallas- Yllästunturi, Silence and Nature Tour, viikon retki Lapin arktiseen luontoon, ainutlaatuiseen hiljaisuuteen ja opastus erämaataitoihin sekä suomalaisen saunaperinteen saloihin.

JÄRVI-SUOMI:

Anttolanhovi, Anttola, kätketty ”helmi” ja design-villat keskellä järvi- ja metsäluontoa, hyvinvointimatkailun edelläkävijä Järvi-Suomessa (Anttolanhovi Wellness Village).
Himos Holiday, Jämsä, luonnossa liikkuminen, rentoutuminen ja hiljentyminen oppaan kanssa niin sanottu metsäkylpy.
Hotel & Spa Resort Järvisydän, Rantasalmi, rentoutumista ainutlaatuisessa kestikievarikylässä järviaktiviteettien parissa, Linnansaaren kansallispuiston naapurissa.
Iloranta, Hauho, elämyksiä ja monisatavuotisen maalaistalon perinteitä hämäläisessä maalaismiljöössä.
Metsäkartano, Nature travel resort & Youth centre, Rautavaara, retkeilyjä lähimaastoissa, joogaa, hoitoja, kuten hierontaa, kuumakivihierontaa, reikihoitoja.
Skafuuri / Skafur-Tour ja Lakomäen Metsäkartano, Saarijärvi, Villiruokakurssi, sauna- ja metsäretket ammattitaidolla ja antaumuksella Pyhä-Häkin kansallispuiston maisemissa.
Äksyt Ämmät, Nurmes, hiljaisia hetkiä pohjois-karjalaisissa majataloissa: lepoa, ulkoilua, ohjattua kevyttä liikuntaa ja hiljaisuuden aktiivista kuuntelua.

PÄÄKAUPUNKISEUTU:
Feel The Nature -retket,
Helsinki, marjanpoimintaa ja sienestystä ja niiden maistelua erätulilla Nuuksion kansallispuiston maisemissa.
Hawkhill Nature,
Tervalampi, Nuuksion kansallispuisto, hirsihuviloita metsälammen rannalla, saunaelämyksiä, villiruokaretkiä, perinteisiä hoitoja ja monipuolista retkeilyä.
Happy Guide Helsinki, Helsinki, Sunset Sauna Cycle,kiireetöntä pyöräilyä ja saunarentoutuminen iltaisessa Helsingissä.
Saunayoga International, ElectroWaves ja Rauduspuu, Helsinki, MindSpa-konsepti, suomalaisesta saunaperinteestä kumpuavaa hyvinvointia kylpyhuonesaunassa (koti- ja kylpyläkäyttöön) opastusta saunajoogassa tai -pilateksessa kosketusnäytön kautta.

Matkailusilmä

Matkailusilmä on Visit Finlandin sidosryhmä- ja asiakaslehti. Matkailusilmä kertoo matkailuelinkeinon kuulumisia, taustoittaa Visit Finlandin tutkimustietoa ja tutustuttaa lukijat alan vaikuttajiin ja yrittäjiin.

© VISIT FINLAND • Puhelin: 029 46 95650 • Postiosoite: PL 358, 00181 HELSINKI • Käyntiosoite: Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki • www.visitfinland.fi

ISSN-L 0355-5194

ISSN 0355-5194 (Painettu)
ISSN 2242-9859 (Verkkojulkaisu)