03.12.2015

LAPPI TULI ETELÄÄN

Lapland Hotels on avannut hotellit Tampereelle ja Ouluun. – Olemme tulleet etelään jäädäksemme, toteaa Lapland Hotelsin hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi.

TEKSTI Pirkko Soininen KUVA Lapland Hotels

Pertti Yliniemi on rakentanut pitkäjänteisesti hotelli- ja matkailuimperiumia napapiirin pohjoispuolelle – Enontekiölle, Kilpisjärvelle, Leville, Olokselle, Pallakselle, Rovaniemelle, Saariselälle ja Ylläkselle.

– Pohjoisessa toimintaympäristö on vaativa, sillä joudumme houkuttelemaan ihmisiä kaukaa, peräti 60 prosenttia asiakkaistamme on ulkomaalaisia. Myös sesonkivaihtelut ovat suuria. Uskoisin, että etelässä tilanne tulee olemaan aivan erilainen. Hotellimme Tampereella ja Oulussa ovat esimerkiksi loistavia kohteita lähialueella asuville pariskunnille, jotka haluavat tulla viettämään romanttista viikonloppua kaupunkiin.

YKSI LAPLAND Hotelsin ehdottomista valteista on huipputuote, jossa yhdistyvät hotelli, ruoka ja ohjelmapalvelut ainutlaatuiseksi paketiksi.

– Jotain tästä kokonaisvaltaisuudesta aiomme tuoda myös etelään. Etelässä kilpailutilanne on kova. Yliniemi uskoo, että kokoustuote tulee näyttelemään tärkeämpää roolia kuin pohjoisessa.

Yliniemen ketju aikoo yllättää myös laadukkaalla ruualla. Listalta löytyy esimerkiksi Inarinjärven kalaa, poroa, riistaa, puikulaperunaa, friteerattua jäkälää sekä pohjoisen sieniä ja marjoja. Hiiligrilli antaa ruokiin Lapista tutun tulella kokkaamisen maun.

Viinilistalla on sata viiniä, joista vain harvoja saa muualta.

– Myymme laatuviinejä kohtuuhintaan, sillä emme ota kalliimmista viineistä enempää katetta kuin halvemmistakaan, vaan annamme hyödyn asiakkaalle.

YLINIEMI TOPPUTTELEE ajatuksia ketjun rynnimisestä muihin etelän kaupunkeihin.

– Kunhan nyt saamme nämäkin hotellit pyörimään. Olemme liikkeellä pitkäjänteisesti ja olemme tulleet etelään jäädäksemme. Toki etsimme koko ajan uusia mahdollisuuksia.

Oulun hotellin avoimien ovien päivässä oli peräti 1 200 innokasta vierailijaa.

– Etelän hotellimme ovat Lapland Hotelsin näyteikkuna pohjoiseen. Ne houkuttelevat toivon mukaan uusia asiakkaita myös pohjoisen hotelleihimme.

Lapland Hotels tavoittelee korkeaa asiakastyytyväisyyttä ja sitä, että asiakkaat palaavat hotelleihin kerta toisensa jälkeen.

– Tavoitteemme on toki olla kaupungin paras hotelli. Asiakkaat määrittelevät, miten hyvin onnistumme. 

 “PORON MUSTA VERIMAKKARA HAASTAA TAPOLAN “

– Nyt näyttää hyvältä. Turisteja tulee Iso- Britanniasta, Ranskasta, Hong Kongista ja muualta Aasiasta. Lapin eksotiikka ja taika myy, Lapland Hotels -ketjun toimitusjohtaja Ari Vuorentausta myhäilee, mutta ei suostu paljastamaan yhtiön laajennussuunnitelmia tarkasti.

Tampereen hotelli on ollut toiminnassa jo kuukauden päivät ja ruokalistan menestys on ollut huima.

– Poron musta verimakkara haastaa Tapolan, siitä on tullut jo käsite. Aamupalalla voi nauttia muhevaa haukea, puuroja ja munakkaat tulevat munakaskokiltamme. Moni liikematkustaja jaksaa aikaisen ja herkullisen aamupalan jälkeen pitkälle päivään. Erikoisuudet ja tietty pikantti eksotiikka tuo puhtia koko päivälle, Lapland Hotels Tampereen myyntipäällikkö Jari Hakovirta sanoo.

Huoneiden tunnelmaa on kiitetty laajalti.

– On sanottu, että hotellissa on lempeä, kodikas tunnelma, jossa on myös yllätyksiä, se on hienoa palautetta, Hakovirta kehuu. 

Teksti Juha Veli Jokinen

Matkailusilmä

Matkailusilmä on Visit Finlandin sidosryhmä- ja asiakaslehti. Matkailusilmä kertoo matkailuelinkeinon kuulumisia, taustoittaa Visit Finlandin tutkimustietoa ja tutustuttaa lukijat alan vaikuttajiin ja yrittäjiin.

© VISIT FINLAND • Puhelin: 029 46 95650 • Postiosoite: PL 358, 00181 HELSINKI • Käyntiosoite: Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki • www.visitfinland.fi

ISSN-L 0355-5194

ISSN 0355-5194 (Painettu)
ISSN 2242-9859 (Verkkojulkaisu)