09.06.2016

SO WHAT DO YOU SAY? MUIKKU!

AuroraXplorerilla oli suuri ilo ja kunnia emännöidä yhdessä VisitFinlandin kanssa järjestettyä kiinalaisten leirikouluasiakkaiden tutustumismatkaa. Ryhmä suuntasi Suomeen keskellä syvintä kaamosta tammikuussa 2016.

TEKSTI Kirsi Mantua-Kommonen/AuroraXplorer KUVA AuroraXplorer

Perinteisesti kiinalaisten lasten ja nuorten leirejä on järjestetty loma-aikoina kotimaassa. Leirikoulukauppa onkin Kiinassa myös merkittävä business.

Maan avautuessa yhä useampi varakas perhe haluaa lähettää lapsensa leirille ulkomaille, pääasiassa englanninkielisiin maihin oppimaan kieltä sekä tutustumaan eri yliopistoihin. Viime vuosina leiritoiminta on laajentunut myös muihin kuin englanninkielisiin maihin, ja esimerkiksi Sveitsi ja Hollanti ovat onnistuneet houkuttelemaan kiinalaisia.

Suomen PISA-menestys, turvallinen yhteiskunta sekä puhdas ilma, luonto ja ruoka ovat seikkoja, joiden ansiosta myös Suomi on noussut potentiaaliseksi leirimaaksi.

KIINALAISET EDU- JA LUONTOMATKANJÄRJESTÄJIEN edustajat tutustuivat vuoden alussa AuroraXplorerin kanssa muun muassa Taalintehtaan alakouluun, Salon lukioon, Teijon kansallispuistoon, Kisakallion urheiluopistoon, Haltian luontokeskukseen, Rukan hiihtokeskukseen, Oivangin leirikeskukseen ja Vuokatin Angry Birds -aktiviteettipuistoon. He pääsivät kokeilemaan monenlaisia sisä- ja ulkoaktiviteetteja.

Aktiviteettien lisäksi vieraat ihastuivat suomalaiseen opetusjärjestelmään ja – melkoisena yllätyksenä – meidän suomalaisten lämminsydämisyyteen! Hyvää palautetta saivat myös leirikeskusten kansainvälistä keskivertoa korkeampi laatu, hyvä ruoka, lumiaktiviteetit – ja sauna.

Palaute ryhmältä olikin loistava myös kaupallisessa mielessä: AuroraXplorerilla on tällä hetkellä tarjouspyyntöjä leireistä siten, että jos kaikki näiden kahdeksan asiakkaan kautta myytävät leirit toteutuvat, on Suomeen tulossa uusia leiriläisiä yli 200 vielä tänä vuonna.

PILOTTIRYHMÄ TALVILEIRILÄISIÄ Pekingistä saapui Suomeen heti tammikuun lopussa. 8–14-vuotiaita lapsia oli 12.

Suurimpia hittejä olivat salibandy (uusi tuttavuus ryhmälle!), suomalaiset pojat (ryhmässä oli 11 tyttöä), Marja-Leena-äidin mustikkapiirakka ja karjalanpiirakat, pulkkamäki, puhtaan lumen syöminen, joulupukki ja tontut, husky-koirien halaaminen ja porojen syöttäminen. Lapset olivat kaikesta niin innoissaan ja tohkeissaan, että eivät olisi halunneet palata lainkaan kotiin. Ainoa miinus oli se, että yksi majoituskohteistamme ei tarjonnut wlan-yhteyksiä. Kiinalaiset vanhemmat ehtivät jo kaivata lastensa päivittäisiä viestejä, kuvia ja kuulumisia.

TULEVIIN KESÄ- JA TALVILEIREIHIN voi ehdottaa AuroraXplorerille lisää vaihtoehtoja ja sisältöä eri puolilta Suomea. Paras tapa päästä mukaan on tehdä esimerkiksi kolmen vuorokauden englanninkielinen ehdotus leiristä aktiviteetteineen, opetuksellisine ohjelmineen, yöpymisineen ja aterioineen, kuten moni on jo tehnytkin.

Leiriohjelma voi rakentua luonnon, erätaitojen, taiteen ja käden taitojen, musiikin, liikunnan, purjehduksen, pyöräilyn tai lähes minkä tahansa teille ominaisen teeman ympärille. Plussaa ovat koti- ja kouluvierailut sekä kaikki kohtaamiset suomalaisten lasten kanssa osana leiriohjelmaa.˜●

Matkailusilmä

Matkailusilmä on Visit Finlandin sidosryhmä- ja asiakaslehti. Matkailusilmä kertoo matkailuelinkeinon kuulumisia, taustoittaa Visit Finlandin tutkimustietoa ja tutustuttaa lukijat alan vaikuttajiin ja yrittäjiin.

© VISIT FINLAND • Puhelin: 029 46 95650 • Postiosoite: PL 358, 00181 HELSINKI • Käyntiosoite: Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki • www.visitfinland.fi

ISSN-L 0355-5194

ISSN 0355-5194 (Painettu)
ISSN 2242-9859 (Verkkojulkaisu)